torsdag, december 07, 2006

Snösaknad

Jag kom på mig själv med att nästan, bara nästan, sakna snö idag. Tänk på lite lagom snö och lite ljusare på kvällar och nätter. Tänk hur väl utegranars belysning matchar snön... lika väl som alla ljusstakar och stjärnor inomhus.

En decimeter snö räcker gott. Mer snö är att ta i för mycket. Den som vill välsigna världen med mer snö kan få ta den snön alldeles för sig själv.

Egentligen räcker det gott med bara lite kraftig frost. Skönt frostmålade löv på marken och en vitfrasig gräsmatta med luddig grässtrån stickande upp lite så där uppkäftigt. Härlig spretande frost i träden. Så där så att de ser lite påpälsade ut. Lite korthåriga...

Och ett strävt lager på gator och vägar... så där så att man kan gå med raska och långa steg utan att dratta på ändan. Som gjort för långa mysiga promenader. Tre grader kallt kan vara lagom. Och naturligtvis en blek decembersol som kikar försiktigt upp över horisonten en stund varje dag. Och som sedan går och lägger sig tidigt och låter månen sköta om resten av dygnets timmar.

Lite norrsken tackar vi inte nej till heller. Livligt frasande och vackert målande med bred pensel över den mörka himlen där endast tusentals stjärnor lyser och den ensamma månen.

Snälla december... ge oss nu vad jag skrivit ovan. Please!

© Snöprinsessan

Inga kommentarer: