onsdag, november 15, 2006

Vinterfärger

Följ ditt hjärta och du kommer rätt.

Hjärtat ljuger inte. Det berättar om vem du verkligen är, inte vem någon annan har bestämt att du är.

För här i världen går många runt och är någon annan än sig själv. Mår dåligt och känner sig missnöjda med livet. Inget blir så som du vill och inget känns riktigt riktigt. Du känner dig som en bluff och tror att du ska bli avslöjad när som helst. Att du är sämre än någon annan.

Men så är det inte!

Du är lika bra som någon annan. Ingen är bättre än sin medmänniska. Ok, att vi kan och gillar olika saker, det är inte det som menas med att ingen är bättre än den andre.

Vi är vita, gula, röda, bruna och svarta... men vad gör det? Vi är ju bara människor allihop. Varken mer eller mindre. Ingen ska behöva vara någon som den inte vill. Ingen ska behöva vara illa behandlad och mindre värd. Färg, kultur, tankar, ord... vi är ju ändå bara människor. Små människor som trampar runt ganska oseende på vår jord.

Vissa trampar runt och tror att de gör mänskligheten en tjänst när de gnäller och sårar. Tvärtom! Och i och med det talar de bara om hur små de är själsligt och i tanken. Hur illa de mår. Notoriska sanningssägare är inte mer och bättre än andra. Bara mer snacksaliga. Och till sist orkar ingen höra på en sådan person.

Ditt hjärta mår bra av det positiva och det roliga. Att se att det finns möjligheter. Att inte allt är grått och svart. Världen är full av färger... gå ut och se dem. Öppna ögonen och hjärtat. Då gläds de... och världen blir lugnare.

© Snöprinsessan

Inga kommentarer: